EURO 2024 Grup Değerlendirmeleri – B Grubu

EURO 2024’ün en denk ve zorlu geçmesi beklenen gruplarının başında B Grubu geliyor. Son şampiyon İtalya, 2020’nin yarı finalinde İtalya’ya elenen İspanya, yine aynı turnuvada son 16 turunda İspanya’ya elenen Hırvatistan ve grubun zayıf halkası olarak gösterilen Arnavutluk kıyasıya bir ilk 2 mücadelesi verecekler.

İtalya

Pandemi gölgesinde oynanan ve kimsenin pek ummadığı şekilde kupayı müzesine götürmeyi başaran İtalya, tam bir turnuva takımı olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Gerçekten form durumları nasıl olursa olsun, bu takım turnuvanın içinde her daim yenilmez bir armadaya dönüşme potansiyeline sahip. Yine öyle aşırı iyi bir görüntü vermiyorlar. Oynadıkları 4 hazırlık maçından 3 tanesini kazanıp 1 maçtan beraberlikle ayrıldılar ve bu 4 maçta 1 gol yiyip, rakip kaleye de 5 gol atmayı başardılar. Tek beraberliğin Milli takımımız karşısında alındığını belirtelim.

İspanya

İspanya için 2020 yarı finalinde elendiği İtalya karşısında intikam şansı olacak en azından grup maçlarında. Mart ayında 2, Haziran ayında da 2 maç oynayarak turnuvaya hazırlıklarını tamamladılar. Mart ayında Kolombiya’ya kaybedip Brezilya ile 3-3 berabere kalırlarken, Haziran döneminde nispeten daha güçsüz olan Andorra ve Kuzey İrlanda’yı 5’er golle geçerek formda bir şekilde turnuvanın başlamasını bekliyorlar.

Hırvatistan

Mandzukic’li, Modric’li, Rakitic’li yıllarına veda eden Hırvatistan değişim rüzgari içinde. Orta sahada şimdilik Mateo Kovacic ile yetiniyorlar ama kalite ve yaratıcılık olarak Modric’in yakınından dahi geçmediği bir gerçek. Diğer yandan özellikle defans hattında Gvardiol ve Stanisic gibi önemli iki yeteneğe sahipler ki biri Premier Lig’de, diğeri de Bundesliga’da şampiyon olmuşlardı. Hücum hattında ise Lovro Majer, Martin Baturina, Marco Pasalic gibi isimlere güveniyorlar ama eski yıllardan biraz daha eksik oldukları aşikar.

Arnavutluk

Arnavutluk için kabus gibi bir grup, çok şanssız bir kura. Sonuna kadar savaşıp turnuvanın tadını çıkartmaya çalışacaklar. Olası bir başarı halinde mucizeyi gerçekleştirmiş olacaklar, aksi halde de kimse niye yapamadılar demeyecek. Kadronun en değerli isimleri Chelsea’li forvet Armando Broja, Beşiktaş’tan Ernest Muci, ve İnter’den Kristjan Asllani şeklinde.

Spor Astra Telegram KanalıTelegram kanalımızdan tüm tahminleri ve güncellemeleri anında alın.

Tavsiye Bağlantılar

Tavsiye Bağlantılar

Editör'den 12. Öneri

Editör'den 13. Öneri

Editör'den 14. Öneri

bunları da incele

sporastra-euro-2024-germany

İspanya İngiltere iddaa Tahmini ve Analizi 14.07.2024

Yazı futbol dolu geçirmemizi sağlayan EURO 2024'te sona geldik ve finalin adı İspanya, İngiltere. Müthiş heyecana sahne olacak olan mücadele saatler 22:00'ı gösterdiğinde başlayacak ve Berlin Olimpiyat Stadyumunda oynanacak.