EURO 2024 Grup Değerlendirmeleri – C Grubu

Bir önceki turnuvada finalde elenerek kupanın kıyısından dönen İngiltere’nin de yer aldığı C grubunda, Sırbistan, Danimarka ve Slovenya’nın kıyasıya bir ikincilik mücadelesini izleyeceğiz gibi. Danimarka’da Hojlund, Sırbistan’da Vlahovic, Slovenya’da ise Sesko gibi üç ekipte de çok değerli golcüler var ve bu üçlüden kimin öne çıkacağını kestirmek gerçek anlamda güç.

İngiltere

4 sene önce oynanan turnuvada finalde İtalya’ya penaltılarla dramatik şekilde elenen İngiltere, kendi evinde Wembley’de çok ağır bir yara almıştı. Kesinlikle yine bir numaralı favorilerden biri kendileri. Özellikle Jude Bellingham, Phil Foden, Bukayo Saka, Cole Palmer, Declan Rice gibi genç, Kyle Walker ve Harry Kane gibi tecrübeli isimlerin önderliğinde gerçek manada durdurulmaz bir güç gibi görünüyorlar fakat turnuvalardaki beceriksizlik ve şanssızlıkları da hepimizin malumu. Neler yapacaklarını merakla izleyeceğiz.

Danimarka

İngiltere’nin arkasından ikinci olması beklenen takımlardan mantıken önde görünen takım Danimarka. Manchester United’da sezona çok kötü başlayan ancak sonrasında çok güzel toparlayan Rasmus Hojlund’un gol yollarında göstereceği güzel performansa çok büyük ihtiyaçları var. Sporting Lisbon’da yeni yeni parlayan ön libero Hjulmand ile Barcelona’da bu yıl attığı enteresan gollerle dikkat çeken Andreas Christiansen’in de oynayacağı futbol onların yapacaklarının sınırlarını çizecek gibi.

Sırbistan

Danimarka ile birlikte ikincilik için en büyük aday Sırbistan. Tıpkı rakibinin Hojlund’dan beklediği şeyleri onlar da Vlahovic’ten bekliyorlar. Yine Vlahovic kadar gol yollarının usta ismi Mitrovic’in de performansı belirleyici olacak. Takımın kaptanı Fenerbahçe’nin oyuncusu Dusan Tadic, Sergey Milinkovic-Savic’in de etkili oyunlarına ihtiyaçları olacak.

Slovenya

Kesin olarak grubun en zayıf ekibi Slovenya ve ilk ikide yer almaları pek olası görünmüyor ancak başta da belirttiğim gibi İngiltere’nin üstünlüğü çok net ve diğer takımlar birbirine yakın olduğu için bir şeyler söylemenin de zor olduğu bir grup. Slovenya’nın en büyük artısı ise futbolun en önemli kurallarından biri atan ile tutanın çok iyi olması. Atletico Madrid’in kalecisi Jan Oblak, Leipzig’in golcüsü Sesko ile sürpriz peşinde olacaklar.

Spor Astra Telegram KanalıTelegram kanalımızdan tüm tahminleri ve güncellemeleri anında alın.

Tavsiye Bağlantılar

Tavsiye Bağlantılar

Editör'den 1. Öneri

Editör'den 2. Öneri

Editör'den 3. Öneri

bunları da incele

sporastra-euro-2024-germany

İspanya İngiltere iddaa Tahmini ve Analizi 14.07.2024

Yazı futbol dolu geçirmemizi sağlayan EURO 2024'te sona geldik ve finalin adı İspanya, İngiltere. Müthiş heyecana sahne olacak olan mücadele saatler 22:00'ı gösterdiğinde başlayacak ve Berlin Olimpiyat Stadyumunda oynanacak.